Oppskrift på påskelam! 

Prøv Obs-ambassadør Ida Gran Jansen sin oppskrif på påskelam!

4 pers
1.5 time
glutenfri

Ingredienser:
600-700 g lammestek av bog (ferdig marinert)
2 ss olje til steking
3 stk gulrøtter
200 g søtpotet
3 stk poteter
2 stk rødløk
1 hel hvitløk
4 ss olivenolje
4 gode klyper salt
1 klype pepper
2 ts tørket timian
1.5 ss smør

Gresk yoghurt dressing:
3 ss gresk yoghurt
Finrevet skall fra ¼ stiron
Sitronsaft fra ¼ sitron
1 ss olivenolje
2 klyper salt
1 klype pepper
3 ss hakket fersk mynte

Slik gjør du: 
Forvarm ovnen til 150 grader.
Varm en panne med olje og brun lammet rundt hele.
Sett et mattermometer i den tykkeste delen og sett lammet inn i ovnen.
Stek til lammet når en kjernetemperatur på 63 grader. Ta lammet ut og la det hvile mens grønnsakene stekes.
Mens lammet steker kan du gjøre klart grønnsakene.
Når du har tatt lammet ut kan du skru ovnstemperaturen opp til 210 grader.
Skrell gulrøttene, søtpoteten og løken. Du trenger ikke skrelle potetene.
Kutt grønnsakene i strimler og legg dem utover en langpanne. Kutt en hel hvitløk i to på langs og legg den sammen med grønnsakene.
Hell over olje, salt, pepper og timian. Fordel små biter av smør utover.
Stek på 210 grader i 30 minutter.

Lag yoghurtdressingen ved å røre sammen gresk yoghurt, finrevet sitronskall, sitronsaft, olje, salt, pepper og hakket fersk mynte.
Server lammet med grønnsakene og dressingen.