Vi får vann i munnen av tanken på en lun og saftig eplekake.

Eplekake med vanilje og crumble.

Uimotståelig god med høstens syrlige epler. Vi gir deg oppskriften!

Denne er enkel å lage og smaker nydelig med pisket krem eller vaniljeis til. 

Ingredienser
200 g smør
200 g sukker
2 stk egg, store
200 g hvetemel
1,5 tsbakepulver

Fyll
150 g vaniljekrem
350 g epler
1 ss kanel malt
1 ss sukker

Crumble
100 g smør
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts kanel

Slik gjør du: 

Pisk smøret og sukkeret til en lys og luftig smørkrem.
Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom dem.
Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
Fordel røren i bunnen av en springform (med bakepapir i bunnen.
Sprøyt vaniljekremen i en ring. 
Skrell eplene og del dem i båter/biter.
Vend dem i sukker og kanel og fordel jevnt utover – trykk eplene litt ned i røren

Crumble

Bland kaldt smør i terninger, sukker, hvetemel og kanel i en foodprosessor. 
Fordel crumble på toppen.
Stekes på 150 grader i 15 minutter. Så videre på 170 grader i 20-25 minutter.

Kos deg!

Kilde: Jordbærpikene