Lag en saftig gulrotkake i påsken!

En deilig og saftig gulrotkake med lett og frisk kremostglasur og deilige marsipangulrøtter! 

Ingredienser
Kake
2 egg
140 ml vegetabilsk olje (olivenolje, solsikkeolje, rapsolje)
200 g muscovadosukker
180 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1/2 ts natron
1/2 ts malt muskatnøtt
1 ts kardemomme
Klype fint salt
300 g finrevet gulrøtter
100 g rosiner
75 g hakkede nøtter – pekannøtter/valnøtter/pistasjnøtter

Glasur
250 g kremost
50 g smør
1 ts vaniljeekstrakt
275 g melis
Appelsinskall (av 1 appelsin)

Pynt
Marsipan
Grønn/oransje konditorfarge

Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 150°C.
2. Finn fram en brødform (cirka 13 x 23 cm) og smør bunnen og sidene av formen.
3. I en bolle pisker du sammen egg, olje og sukker til det er tykt og blekt på fargen.
4. Tilsett mel, bakepulver, salt, natron og krydder. Bland godt.
5. Ha i gulrøtter, rosiner og nøtter og rør sammen.
6. Røren er ganske flytende, men dette er ikke noe å bekymre seg for. Hell røren i brødform og stek i 1 – 1,25 timer, eller til en kakepinne kommer ren ut.
7. La kaken være i formen i 5 minutter, før du tar den ut og lar den avkjøles på en rist.
8. Farg marsipan og form til små gulrøtter. 
9. Rør godt sammen ingrediensene til glasuren i en skål. Glasuren blir ganske tykk.
Tips: Du kan godt la glasuren avkjøle seg i kjøleskapet i 10 minutter.
10. Hell glasuren over den avkjølte kaken og server som den er, eller pynt med marsipangulrøtter og hakkede nøtter.

God påske!