Lag Ida Gran Jansen sin pavlova til 17. mai!

Pavlova er en favoritt til 17. mai! En fryd for øyet og frisk smak! Det er bare til å ønske nasjonaldagen velkommen!

Pavlova er en marengskake med krem og masse friske bær. Det finnes en del varianter av pavlova, men dette er en ganske klassisk versjon. Det som er trikset er å få en pavlova som er sprø utenpå og marshmallowe inni uten å være så seig. Hvitvinseddik og maizena har sine fordeler når det kommer til et godt resultat. Du vil ikke smake eddiken, så ikke vær redd for det. Stek pavlovaen i 1 time og 15 min før du skrur ovnen av, setter ovnsdøren litt på gløtt og lar pavlovaen stå i ovnen natten over. Men det er jo perfekt, da er det eneste du trenger å gjøre på 17.mai å piske krem og pynte med bær.

8 personer
80 min
Glutenfri

Ingredienser:

Marengs: 

4 eggehviter

200 g sukker

2 ts maizena

1 ts hvitvinseddik

 

Fyll:

3 dl kald kremfløte

2 ss sukker

2 ts vaniljesukker

Bringebær

Blåbær

Jordbær

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen til 150 grader over/undervarme. Legg et bakepapir på et stekebrett.

Skill eggehvitene fra plommene og ha hvitene i en ren bolle. Sørg for at det ikke er noe eggeplomme i hviten, da vil ikke marengsen bli like stiv. Jeg bruker en kjøkkenmaskin med ballongvisp, du kan også bruke elektrisk håndvisp.

Visp på medium hastighet til eggehvitene skummer godt. Hell i litt og litt sukker mens maskinen går. Når all sukkeret er i kan du skru hastigheten opp og la maskinen kjøre i 2-3 minutter eller til marengsen har blitt stiv og tykk og holder sin egen form.

Ha marengsen på stekebrettet og spre det utover til ca 20 cm i diameter.

Sett brettet inn i ovnen, og skru med en gang ovnstemperaturen ned til 120 grader.

Stek marengsen i 1 time og 15 minutter før du skrur ovnen av, setter en tynn gjenstand mellom stekedøren og ovnen så du får en liten glippe og lar pavlovaen stå inni ovnen natten over. Da forhindrer du at den sprekker opp (litt vil den uansett gjøre) og du tørker ut utsiden av pavlovaen.

Dagen etter, rett før servering kan du piske sammen kald kremfløte, sukker og vaniljesukker til en myk med stiv krem.

Pynt pavlovaen med krem og masse friske bær.

 

Kilde: Ida Gran Jansen/Coop Obs 

 

Inspirasjon til dekorasjon av 17. mai-kaken! 

Velkommen til bords!