Fargerik og smakfull kake til 17. mai

Lurer du på hvilke kake du skal servere på 17. mai? Sjekk ut denne herligheten!

En real festkake med pisket krem og bringebær. Et hot tips er å dynke kakebunnen med sitronlake som gjør den skikkelig saftig og god. Friske norske bringebær inni kaken og på toppen gjør dette til en fresh sommerkake.

1 kake / Gluten / Vegetar / 1.5 time

INGREDIENSER:

Ingredienser kakebunn:

  • 150 g romtemperert smør
  • 175 g sukker
  • 2 egg
  • 175 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • ¼ ts salt
  • Skall fra 1 sitron
  • 2 dl melk

Sitronlake til dynking:

  • Saft fra 1 sitron
  • 50 g melis

Krem og bær:

  • 2 pakker norske bringebær
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker

FREMGANGSMÅTE:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme. Kle bunnen av en 20 cm rund springform med bakepapir og sett til side.
  2. Visp sammen romtemperert smør og sukker til det er hvitt og luftig. Ha i eggene og visp alt godt sammen.
  3. Visp inn de tørre ingrediensene, melk og finrevet sitronskall.
  4. Hell røren i formen og stek i 40-45 min.
  5. Avkjøl helt før du skjærer kaken i to så du får to kakebunner.
  6. Kok opp sitronsaft og melis, så fort det koker trekk kjelen av platen og avkjøl litt.
  7. Hell laken over de to kakebunnene så den trekker godt inn i kaken.
  8. Pisk kremfløte og sukker til en myk, men stiv krem. Fordel ca halvparten av kremen på den ene kakebunnen. Ha halve mengden av bringebær over kremen og legg kakebunn nr 2 over. Smør resten av kremen utover og pynt med resten av bærene.