Få rutinene på plass i 2022!

Har du ennå ikke begynt, så er det på tide å legge en god plan for 2022! Vi har samlet tipsene du trenger for å kickstarte det nye året, både innen kropp, sinn, trening & mat.  

Frisk luft

Å komme seg ut i frisk luft er godt for både kropp og sjel. De fleste av oss har opplevd å sitte inne med jobb, eller skole, og til slutt ikke klart å jobbe effektivt lenger. Hodet er tungt, man blir trøtt, og hjernen vil ikke fungere lenger. Vi trenger litt frisk luft. Det er derfor lurt å ha det som en god rutine å komme seg ut minst en gang om dagen. Vi har samlet tre gode grunner til at dette burde være en rutine hos alle:

  1. Forbedrer humøret og gir mer energi. Mer oksygen påvirker hvor mye serotonin du produserer. Det vil si at den friske luften kan virke inn på og forbedre humøret ditt. Det kan gjøre deg glad! I tillegg øker energinivået, så du kan bytte ut energidrikken med frisk luft. 
  2. Redusere stress. Når man er ute i frisk luft og naturen bruker man alle sansene sine. Naturens lukter og lyder som elver, fugler og vind er med på å gjøre at stresshormonet blir redusert. Det gjør deg rett og slett mer avslappet. 
  3. Gir bedre immunforsvar. De hvite blodcellene som dreper og bekjemper bakterier trenger frisk oksygen for å fungere på riktig måte. Bare en kort gåtur ute er derfor nok til å forbedre immunforsvaret.

Flere mangler likevel motivasjon til å komme seg ut på tur og da kan det hjelpe med freshe turklær og utstyr. 

 

Sporty fleecejakke, Cubus, før kr. 399,- nå kr.199,50,- / LunchKit BIO matboks, XXL , kr. 229,- / ECCO Korte damestøvletter, Skoringen, før kr. 1999,- nå kr. 1399,- / Turbukse dame & herre, XXL, kr. 479,40kr (medlemspris t.o.m 16.01.22)

Trening

Å trene mer og å komme i form er ofte et mål hos mange på nyåret. Men det er ikke alltid like lett å holde ut lenger enn januar. For å opprettholde motivasjonen å trene må man bare komme seg over kneika. Har du gjort trening til en rutine blir det lett en del av hverdagen. Tren både inn og ute, hjemme og på senter så får du en variert treningsrutine! Trenger du ekstra motivasjon for å komme i gang kan vi anbefale disse treningsbøkene: 
 

Et steg foran, Ark, før kr.379,- nå kr. 332,- / Skjerpings!, Norli, før kr. 399,- nå kr. 349,- / Råsterk ute, Ark, før kr. 399,- nå kr. 349,- / En om dagen, Ark, før kr. 399,- nå kr. 349,-

Trenger du nytt treningstøy og utstyr så kan det være lurt å benytte sjansen til å handle på januarsalget. Her kan du finne mange gode tilbud på det du måtte trenge. Tips: Sats Åsane på senteret har nå fri trening i en måned og fri innmelding. 

 

Sømløs treningsgenser, H&M, kr. 149,- / Sporty t-skjorte med rund hals, Cubus, før kr. 249,- nå kr. 124,50,- / Rosa tights, Cubus, før kr. 499,- nå kr. 249,50,- / Gore tights dame, XXL, før kr. 1299 nå kr. 799,- / Skechers Energy Racers, Skechers, kr. 1199,- nå kr. 599,50,-

God og sunn mat

Er du lei av den tunge julematen og lengter etter det friske? Sett av litt tid og samle sammen oppskrifter som du ønsker å prøve i løpet av året. Husk at sunn mat slett ikke trenger å være kjedelig! Ta turen innom Kinsarvik og få tips til sunne alternativer i hverdagen. Vi slenger med en anbefaling til Kinsarvik sin oppskrift på proteinrike pannekaker:

Dersom du synes det er lettvint å ha oppskriftene samlet kan vi anbefale disse kokebøkene som inneholder utrolig mange gode måltider! 

Kjempesmart - helt enkelt, Ark, før kr. 379,- nå kr. 332,- / Hellstrøms grønne hemmeligheter, Norli, før kr. 449,- nå kr. 393,- / Hva skal vi ha til middag?, Ark, før. kr. 399,- nå kr. 349,- / En skikkelig digg kokebok, Ark, kr. 169,-

Selvpleie

Kanskje det viktigste nyttårsforsettet burde være selvpleie. Å ta vare på seg selv er utrolig viktig. Sett av tid til å pleie både sjel og kropp flere ganger i uken. Det er lett å ikke prioritere slikt i en travel hverdag, så her kommer noen tips til hva du kan fokusere på.

- Hudpleierutiner. Start det nye året med hudpleierutiner som får deg til å føle deg bra. Det er ekstra viktig å ta vare på huden din i den tørre vinterkulden. Vi vil blant annet anbefale Cosmica sine produkter som rengjør og pleier huden skånsomt. Disse finner du hos Apotek1 på halv pris i januar. 

- Friskt hår. Håret blir ofte litt tørt og grått i de kalde vintermånedene. Sørg for å bruke riktig produkt for ditt hår og plei det godt. Dersom du ønsker å friske opp fargen, får du -30% på all stripe og farge hos Sayso i januar. 

- Mental helse. Bruk tid til å pleie din mentale helse. Ta en pause fra hverdagsstress og sett deg ned og slapp av. Det å koble helt ut er noe vi ikke gjør ofte nok. Tenn duftlys, ta på deg en god morgenkåpe og skriv ned hva du er takknemlig for. Slike små pauser i hverdagen kan hjelpe mye på tankene. 

Bilde fra Rituals
Bilde fra Cosmica

Med forbehold om utsolgte produkter og endring i priser. 

Les mer om hvordan du kan organisere hjemmet for det nye året her
Se mer av januarsalget her