Kickstart det nye året med sunne matvaner!

Kinsarvik Naturkost gir deg 3 sunne oppskrifter som er gull verdt for en god start på 2021.

Matcha chiagrøt med frosne bær

En næringsrik og fargerik start på dagen!
Visste du at matcha er en "superfood"? Pulveret er kjent for sine antioksidant-egenskaper samt rike fiberinnhold, immunstyrkende vitamin C og mineraler. Topp med frosne bær og litt granola for en superstart på dagen!

300 ml mandel- eller kokosmelk (eller annen melk)
6 ss chiafrø
1 1/4 ts matchapulver
1/2 ts mandelekstrakt
1/4 ts vaniljeekstrakt
1/2 ss lønnesirup

Slik gjør du
1. Bland sammen alle ingrediensene, unntatt toppingen, og fordel i to skåler eller glass.
2. Sett inn i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten. 
Tips: Rør gjerne i chiagrøten en gang eller to mens den står i kjøleskapet.
3. Topp med granola og frosne bær. Nyt!

Hjemmelagde grove knekkebrød
Hva er bedre en å våkne til knasende godt (og sunt) knekkebrød? Med denne oppskriften lager du ca. 24 knekkebrød - så du får nok til å ta med på tur, på jobb eller hvor du skal i helgen!

Ingredienser
3,5 dl grov spelt mel
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
1 ts salt
7 dl lunket vann & ev. 1/2 dl hakkede valnøtter eller andre frø/nøtter/tørket frukt du ønsker

Fremgangsmåte
Sett ovnen på 190* C over-/undervarme eller 170* C varmluft.

Begynn med å ta alle de tørre ingrediensene opp i en stor skål. Tilsett vann og rør. Deigen blir som tykk grøt! Husk at du kan tilsette dine favorittnøtter, frø og tørket frukt - fra chiafrø til goji bær! Finn fram to store langpanner og husk bakepapiret! Bruk en skje eller slikkepott til å fordele blandingen mellom de to formene, og smør jevnt og tynt utover!

Bruker du varmluft, kan du steke begge brettene samtidig. Sett brettene inn i ovnen i 10 minutter. Ta dem så ut (husk grytelapper!) og rut opp i den størrelsen du ønsker knekkebrødene.

Sett brettene inn i ovnen igjen i 30 minutter. Bytt gjerne plass på brettene i varmluftsovnen etter 15 minutter. Ta dem ut og avkjøl på rist – det går fort! Etter kort tid, kan du knekke dem opp. De holder seg godt i en boks med lokk i opp til en uke!

Brokkolisuppe med kokosmelk
Om vinteren er det alltid godt med en deilig og rask suppeoppskrift. Denne suppen med brokkoli og kokosmelk er kremaktig, næringsrik og helt uten meieriprodukter. Et hint av chili gir suppen et "kick" som varmer godt når det er kaldt og vått ute.

Prøv den selv, da vel!

Ingredienser
// Vegansk //
To porsjoner
Total tid: 25 minutter 

1 løk
1 ss kokosnøttolje
2 fedd hvitløk
1 ss fersk revet ingefær
1/2 rød chili
1 hode brokkoli
400 ml kokosmelk
200 ml vegansk buljong

Topping
Solsikkefrø
Hakkede urter
Kokosmelk

 

Slik gjør du
1.Finhakk løk og chili.
2. Surr løk i en stor gryte med kokosolje og en klype salt. Når løken er gylden tilsetter du i hvitløk, ingefær, chili. Surr på medium varme i to minutter.
3. Skjær opp brokkoli og ha i gryten. Rør i 30 sekunder, og hell deretter over kokosmelk og buljong. La det småkoke i 20 miutter. 4. Hell blandingen i en blender og kjør til den er glatt eller bruk stavmikser rett i suppen.
5. Server med solsikkefrø, hakkede urter og en skvett kokosmelk. Nyt!