Slik velger du riktig skolesekk

Det er mange spente barn der ute som endelig skal begynne på skolen. En viktig del av å begynne i 1. klasse er å endelig kjøpe livets første skolesekk! 

Mange spente 1. klassinger gleder seg stort til å endelig kunne kjøpe den første skolesekken. Mens barna er mest opptatt av hvilke farge og mønster det er på sekken, er det noen ting som er viktig å tenke på for foreldre. Vi har samlet noen punkter som man burde ta hensyn til når man velger sekk:

Skolesekken må passe barnet

Det viktigste å tenke på når man skal velge sekk er at man velger en som passer barnet. Gjerne la barnet være med å prøve sekken slik at man vet den er passe stor. Det kan være fristende å kjøpe en skolesekk barnet kan vokse inn i, men da er det bedre å finne en som kan justeres etter størrelse og vokse i takt med barnet. Det er viktig at stropper og reimer kan justeres slik at sekken passer barnet fra første bruk. Andre ting som kan være på sjekklisten er at sekken har god polstring på skulder og rygg, samt belter rundt hofte og bringe. 

Ryggsekk, Norli, kr. 999,- / Genser, Cubus, kr. 199,- / Bukse, Cubus, 249,-

Skolesekken må tåle vær og vind

Det er lurt å tenke på at en skolesekk skal brukes hele året i alle sesonger. Om ikke skolesekken er vanntett kan det være lurt å sjekke at det følger med et regntrekk oppi. Sjekk gjerne også at spenner og gliderlåser er solide så de tåler en trøkk. 

Ryggsekk, Norli, kr. 899,- / Regnjakke, H&M, kr. 399,- / Topp, Noa Noa, kr. 449,- / Bukse, H&M, kr. 149,-

Refleks

Som sagt skal sekken egnes for bruk hele året og refleks er veldig viktig. Pass på at sekken har godt synlig refleks. Det blir mange mørke høst- og vinterdager hvor det er avgjørende å være godt synlig på skoleveien. Ønsker barnet pynt som kan henge på sekken kan det være lurt å velge en med refleks på. Flere av de nyeste sekkene har også blinkelys som gjør sekken enda mer synlig i mørket. 

Ryggsekk, Ark, kr. 999,- / Jakke, Cubus, kr. 249,- / Bukse, Cubus, kr. 249,- / T-skjorte, H&M, kr. 69,90 / Sko, Mani, kr. 1099,- / Gant klokke, Bjørklund, kr. 599,-
Ryggsekk, Ark, kr. 899,- / Vest, Cubus, kr. 249,- / Bukse, Wow (Cubus), kr. 399,- / Genser, H&M, kr. 149,- / Hårband, Cubus, 2pk kr. 59,-

Du finner flotte skolesekker i flere av våre butikker:

- Norli
- Ark
- Mybag
- Obs
- Lekia
- XXL

Spør de ansatte så hjelper de deg gjerne med å velge riktig sekk til ditt barn. Lykke til med skolestart!

(Med forbehold om utsolgte produkter)